Donate to Remove ads

Got a credit card? use our Credit Card & Finance Calculators

Thanks to Steffers0,Anonymous,CryptoPlankton,GrahamPlatt,Walkeia, for Donating to support the site

Hyptuss Run time error

Discussions regarding financial software
robbelg
Lemon Slice
Posts: 270
Joined: November 4th, 2016, 10:43 am
Has thanked: 81 times
Been thanked: 80 times

Hyptuss Run time error

#233385

Postby robbelg » July 2nd, 2019, 1:00 pm

I've just tried to update dividend yields and got an error

Run time error ( lots of numbers)

An error occurred in the secure channel support.

I've tried it several times with same error.

Not sure which version ( not the very latest) ( how do i find the version number ?) but within the last 6 months or so

Was working before the digital look problems

Windows 7, Excel 2003

Rob

kiloran
Lemon Quarter
Posts: 2081
Joined: November 4th, 2016, 9:24 am
Has thanked: 637 times
Been thanked: 916 times

Re: Hyptuss Run time error

#233392

Postby kiloran » July 2nd, 2019, 1:15 pm

robbelg wrote:I've just tried to update dividend yields and got an error

Run time error ( lots of numbers)

An error occurred in the secure channel support.

I've tried it several times with same error.

Not sure which version ( not the very latest) ( how do i find the version number ?) but within the last 6 months or so

Was working before the digital look problems

Windows 7, Excel 2003

Rob

When you say "update dividend yields", I guess you mean "update forecast yields"?
The runtime error.....what is the code in the error window (lots of numbers)
The version.... you can get this on the "Version History" sheet.

What happens if you download a fresh copy of HYPTUSS and run that without making any changes? If that works, it suggests that your copy has somehow got corrupted. Do you have a previous version of your copy in backup (you do make backups, don't you ;) ) and does that work?

--kiloran

robbelg
Lemon Slice
Posts: 270
Joined: November 4th, 2016, 10:43 am
Has thanked: 81 times
Been thanked: 80 times

Re: Hyptuss Run time error

#233393

Postby robbelg » July 2nd, 2019, 1:22 pm

yes i meant update forecast yields

error -2147012739 (80072fd)

Version 11.55

An earlier version gives the same error

It was working on Friday ( but with silly numbers as discussed elsewhere )

Rob

Itsallaguess
Lemon Quarter
Posts: 4139
Joined: November 4th, 2016, 1:16 pm
Has thanked: 1495 times
Been thanked: 2627 times

Re: Hyptuss Run time error

#233401

Postby Itsallaguess » July 2nd, 2019, 1:58 pm

robbelg wrote:
error -2147012739 (80072fd)

Version 11.55

An earlier version gives the same error

It was working on Friday


Can you try downloading the latest vanilla Excel version (11.69) using the link below, and try the yield-scrape with that version as it stands -

http://lemonfoolfinancialsoftware.weebly.com/hyp-top-up.html

This eliminates any potential local issue that you might have, as the above 11.69 vanilla release is working correctly to scrape the BP yield as at 2pm today.

In the above v11.69, the yield figure can be set to scrape the forecast (default) or the latest, and both work with no issues in the tests I've just carried out.

I'm on Windows 10, Office 2007.

Cheers,

Itsallaguess

robbelg
Lemon Slice
Posts: 270
Joined: November 4th, 2016, 10:43 am
Has thanked: 81 times
Been thanked: 80 times

Re: Hyptuss Run time error

#233428

Postby robbelg » July 2nd, 2019, 3:35 pm

V11.69 Same error so obviously its at my end.


Rob

kiloran
Lemon Quarter
Posts: 2081
Joined: November 4th, 2016, 9:24 am
Has thanked: 637 times
Been thanked: 916 times

Re: Hyptuss Run time error

#233430

Postby kiloran » July 2nd, 2019, 3:47 pm

robbelg wrote:V11.69 Same error so obviously its at my end.


Rob

Time to start clutching at straws...... have you rebooted your PC since you had the problem?

--kiloran

robbelg
Lemon Slice
Posts: 270
Joined: November 4th, 2016, 10:43 am
Has thanked: 81 times
Been thanked: 80 times

Re: Hyptuss Run time error

#233438

Postby robbelg » July 2nd, 2019, 4:11 pm

Yes
Have just run CCleaner and am currently running AV scan ( and scratching my head - nothing has been updated recently )

Rob

ReformedCharacter
Lemon Quarter
Posts: 1000
Joined: November 4th, 2016, 11:12 am
Has thanked: 499 times
Been thanked: 250 times

Re: Hyptuss Run time error

#233441

Postby ReformedCharacter » July 2nd, 2019, 4:24 pm

robbelg wrote:Yes
Have just run CCleaner and am currently running AV scan ( and scratching my head - nothing has been updated recently )

Rob

Similar error reported here:

https://stackoverflow.com/questions/440 ... el-support

Goto Control Panel,
Click Network and Internet,
Click Network and Sharing Center, (at the Bottom Left CLICK Internet Options)
Internet Properties Dialog Box will come up, Click the Advanced Tab
Scroll to bottom and turn on "Use TLS1.2" (Mine was already Set Prior to receiving the Error) Click Apply

HTH

RC

robbelg
Lemon Slice
Posts: 270
Joined: November 4th, 2016, 10:43 am
Has thanked: 81 times
Been thanked: 80 times

Re: Hyptuss Run time error

#233446

Postby robbelg » July 2nd, 2019, 4:38 pm

TLS1.2 was ticked
I've unticked it, ticked it again and applied

No change

My Googling took me to stackoverflow but I didn't spot that - well done even if it didn't help

My main problem is that i'm absolutely certain I haven't changed anything remotely like that ( or for that matter anything at all ) or updated anything since it was working

Rob

ReformedCharacter
Lemon Quarter
Posts: 1000
Joined: November 4th, 2016, 11:12 am
Has thanked: 499 times
Been thanked: 250 times

Re: Hyptuss Run time error

#233471

Postby ReformedCharacter » July 2nd, 2019, 6:00 pm

robbelg wrote:TLS1.2 was ticked
I've unticked it, ticked it again and applied

No change

My Googling took me to stackoverflow but I didn't spot that - well done even if it didn't help

My main problem is that i'm absolutely certain I haven't changed anything remotely like that ( or for that matter anything at all ) or updated anything since it was working

Rob

Can I suggest a system file check, just in case.

https://www.microcenter.com/tech_center ... -windows-7

RC

Itsallaguess
Lemon Quarter
Posts: 4139
Joined: November 4th, 2016, 1:16 pm
Has thanked: 1495 times
Been thanked: 2627 times

Re: Hyptuss Run time error

#233476

Postby Itsallaguess » July 2nd, 2019, 6:05 pm

robbelg wrote:
V11.69 Same error so obviously its at my end.


Any recent Windows updates?

Can you also list your ticked references in the VBA section of Excel 2003 (Tools / References) - the password is 'pleaseletmein' if you're asked for it.

Cheers,

Itsallaguess

robbelg
Lemon Slice
Posts: 270
Joined: November 4th, 2016, 10:43 am
Has thanked: 81 times
Been thanked: 80 times

Re: Hyptuss Run time error

#233489

Postby robbelg » July 2nd, 2019, 6:30 pm

No recent updates of any thing.

I'm now testing with the very latest V11.69 downloaded today and just as issued.

Rob

robbelg
Lemon Slice
Posts: 270
Joined: November 4th, 2016, 10:43 am
Has thanked: 81 times
Been thanked: 80 times

Re: Hyptuss Run time error

#233493

Postby robbelg » July 2nd, 2019, 6:37 pm

I've got to go for the night

I may be back tomorrow

thanks for the help so far

kiloran
Lemon Quarter
Posts: 2081
Joined: November 4th, 2016, 9:24 am
Has thanked: 637 times
Been thanked: 916 times

Re: Hyptuss Run time error

#233638

Postby kiloran » July 3rd, 2019, 11:46 am

robbelg wrote:No recent updates of any thing.

I'm now testing with the very latest V11.69 downloaded today and just as issued.

Rob

Another couple of thoughts, Rob....

Open your HYPTUSS, then open the Visual Basic editor. Click on the + symbol to the left of the VBAProject(hyp_topup_spreadsheet) and enter the password pleasletmein.
Now try to update the forecast yields and when the error occurs, you should get a debug button. Click on that and you should see a line of code highlighted in yellow. Copy that line (and maybe a few above and below it) and post it to us.

Also try selecting a ticker in column C of the "High Yield Portfolio" sheet and click on the "Open DL Site" button. Does that take you to the relevant Sharecast page in your web browser?

--kiloran

robbelg
Lemon Slice
Posts: 270
Joined: November 4th, 2016, 10:43 am
Has thanked: 81 times
Been thanked: 80 times

Re: Hyptuss Run time error

#233711

Postby robbelg » July 3rd, 2019, 4:08 pm

kiloran wrote:
Another couple of thoughts, Rob....

Open your HYPTUSS, then open the Visual Basic editor. Click on the + symbol to the left of the VBAProject(hyp_topup_spreadsheet) and enter the password pleasletmein.
Now try to update the forecast yields and when the error occurs, you should get a debug button. Click on that and you should see a line of code highlighted in yellow. Copy that line (and maybe a few above and below it) and post it to us.

Also try selecting a ticker in column C of the "High Yield Portfolio" sheet and click on the "Open DL Site" button. Does that take you to the relevant Sharecast page in your web browser?

--kiloran


How do I open the VB editor?

Open DL Site works OK.


Rob

Itsallaguess
Lemon Quarter
Posts: 4139
Joined: November 4th, 2016, 1:16 pm
Has thanked: 1495 times
Been thanked: 2627 times

Re: Hyptuss Run time error

#233719

Postby Itsallaguess » July 3rd, 2019, 4:44 pm

robbelg wrote:
How do I open the VB editor?


Hi Rob,

Have a read of this -

You can access the VBA environment in Excel 2003 by opening the Microsoft Visual Basic window.

To open the Microsoft Visual Basic window, select Macro > Visual Basic Editor under the Tools menu. Or you can use Alt+F11 as the shortcut to quickly open the Visual Basic Editor.


https://www.techonthenet.com/excel/macros/visual_basic_editor2003.php

Cheers,

Itsallaguess

robbelg
Lemon Slice
Posts: 270
Joined: November 4th, 2016, 10:43 am
Has thanked: 81 times
Been thanked: 80 times

Re: Hyptuss Run time error

#233723

Postby robbelg » July 3rd, 2019, 5:01 pm

This is the code with the error

The precise error line is .send



' Open the Digital Look website for the relevant share, and then scrape the data
myUrl = "https://uk.webfg.com" + CStr(csi)
With oXMLHTTP
.Open "GET", myUrl, False
.send
End With

html.body.innerHTML = oXMLHTTP.responseText


Rob

kiloran
Lemon Quarter
Posts: 2081
Joined: November 4th, 2016, 9:24 am
Has thanked: 637 times
Been thanked: 916 times

Re: Hyptuss Run time error

#233725

Postby kiloran » July 3rd, 2019, 5:04 pm

robbelg wrote:
kiloran wrote:
Open your HYPTUSS, then open the Visual Basic editor. Click on the + symbol to the left of the VBAProject(hyp_topup_spreadsheet) and enter the password pleasletmein.

--kiloran


How do I open the VB editor?

Open DL Site works OK.

Rob

OOPS!!!! Typo warning!
The password is pleaseletmein, not pleasletmein.

And I double-checked it before I submitted the post. Senility is clearly setting in :(

--kiloran

Instep
2 Lemon pips
Posts: 127
Joined: November 4th, 2016, 4:52 pm
Has thanked: 85 times
Been thanked: 6 times

Re: Hyptuss Run time error

#233726

Postby Instep » July 3rd, 2019, 5:07 pm

Is Mucklow on your list?
It has been taken over and no longer appears in Digital Look.
Just a thought.
InStep

Edit: Sorry. Probably irrelevant if you're testing with BP only.
Last edited by Instep on July 3rd, 2019, 5:13 pm, edited 1 time in total.

robbelg
Lemon Slice
Posts: 270
Joined: November 4th, 2016, 10:43 am
Has thanked: 81 times
Been thanked: 80 times

Re: Hyptuss Run time error

#233727

Postby robbelg » July 3rd, 2019, 5:08 pm

No, anyway I'm testing with a newly downloaded version with just BP

Rob


Return to “Financial Software - Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests